Pohanku namočníme alespoň na 8 hodin do vlažné vody. Můžeme několikrát během této doby propláchnout a přidat vodu. Po osmi hodinách slejeme a zbylou vodu z pohanky vymačkáme. Cibuli nakrájíme najemno, prolisujeme česnek a vmícháme do pohanky. Dále přidáme olivový olej, lahůdkové droždí, hořčici, sůl a koření. Klidně můžete pohanku i rozmixovat. Po přidání dalších ingrediencí ji ale lze natírat i nerozmixovanou. Pohanková pomazánka je výborná na topinky s česnekem!
Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo.
Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.