Pokud milujete nudle s mákem, pak je tato varianta pro vás ideální. Je to zdravější a výživově bohatší raw verze klasických nudlí s mákem.
Potřebujeme:
hrnek loupané pohanky
hrnek mletého máku
sladidlo (např. agávový sirup, javorový sirup…) podle chuti
Postup:
Pohanku dobře propláchneme a namočníme na minimálně 8 hodin tak, aby voda sahala jeden centimetr nad ni. Pohanka začíná klíčit. Během této doby můžeme ještě dvakrát nebo třikrát propláchnout. Poté slijeme vodu a ještě jednou propláchneme. Dále už stačí jen promíchat s mletým mákem a přisladit podle chuti (na uvedené množství pohanky jsem použila asi 4 lžíce agávového sirupu). Klidně doplňte ještě navíc ovocem.
Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo.
Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.