Pomazánka z červené řepy

Potřebujeme:

  • 150 g červené řepy
  • dvě větší hrsti vlašských ořechů
  • 2 stroužky česneku
  • 80 g žervé
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • drcený kmín, sůl, pepř

Postup:

Jestli na pomazánku použijete čerstvou nebo vařenou řepu, to je jen na vás. Mám vyzkoušeno obojí a mohu říci, že není potřeba ji vařit. Ba dokonce mi přijde pomazánka z čerstvé řepy chutnější.

Řepu nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přidáme na plátky nakrájený česnek a pomixujeme. Předěláme do mísy a přisypeme na drobno nakrájené nebo pomixované vlašské ořechy, vmícháme žervé, jogurt, drcený kmín, sůl, pepř, případně další koření podle chuti.

pomazanka z řepy

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.