Pravé americké brownies

Brownies podle následujícího receptu jsem pekla už několikrát. Osvědčila se mi špaldová mouka i rýžová mouka. Vzhledem k tomu, že na celé brownies se použije jen 100 g. mouky, myslím, že lze s různými druhy experimentovat. Chuť čokolády, kakaa a cukru určitě přebije i např. chuť pohankové mouky, která je poměrně výrazná. Ze všech receptů na brownies, které jsem zatím zkoušela, je tento opravdu nejlepší. Doporučuji zejména pokud čekáte návštěvu a chcete jim nabídnout něco hodně čokoládového, na čem si opravdu pochutnají. Ps: minule jsem měla málo vajíček, tak jsem použila místo 4 jen 3 a vůbec to nevadí. Příště mám v plánu péci se dvěma…

Potřebujeme:

(do dortové formy nebo na poloviční plech)

  • 200 g hořké čokolády
  • 100 g másla
  • 230 g třtinového cukru (může být i bílý cukr krystal)
  • 4 vejce
  • 100 g mouky (pšeničná hladká nebo rýžová, špaldová apod.)
  • 3 vrchovaté lžíce neslazeného kakaa
  • lžíci prášku do pečiva

Postup:

Čokoládu nalámeme na čtverečky (kousek si jí můžeme odložit bokem na polevu) a společně s máslem ji rozpustíme buď v mikrovlnné troubě nebo na sporáku. Necháme zchládnout. Poté přidáme cukr a vejce, dobře rozmícháme. Bokem v míse smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Obě směsi smícháme dohromady a vlijeme do formy. Pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Pokud chcete na brownies ještě čokoládovou polevu, stačí roztopit pár čtverečků  čokolády s trochou smetany nebo mléka a rozetřít na upečené brownies. Dále můžete ještě posypat ořechy, kokosem, sušeným ovocem, čerstvým ovocem apod. Záleží už jen na vaší chuti.

brownies recept

 

Na webu najdete i další recepty na brownies. Výborná, o něco zdravější, varianta je bezlepkové vegan brownies, do kterého se přidává jablečné pyré. Za zmínku rozhodně stojí i raw brownies z ovesných vloček, oříšků a datlí, na kterém si pochutnáte absolutně bez hříchu.

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *