Recept na raw brownies jsem už jednou přidávala. Tentokrát jsem ho ale připravovala z trochu jiných surovin a s přidáním rýžového proteinu (rýžový protein je k dostání i v raw kvalitě). Nepoužila jsem žádné sladidlo, přesto je brownies výborné a sladké. A pokud by si jej někdo potřeboval přisladit, je možné servírovat přelité datlovým nebo agávovým sirupem. Raw brownies doporučuji podávat s čerstvým ovoce a oříšky.
Potřebujeme:
(na poloviční dortovou formu)
- 3 hrsti kešu ořechů nebo menší hrnek kešu másla
- 4 hrsti datlí
- 4 vrchovaté lžíce nepraženého kakaa
- 2 lžíce rýžového proteinu
- 2 špetky soli
- 1/2 lžičky skořice
- 2 špetky mleté vanilky
- kokosová mouka (dle potřeby)
Postup:
Datle i kešu si na několik hodin namočíme, aby změkly. Poté obojí rozmixujeme na kaši. Vložíme do mísy, přidáme kakao, proteinový prášek, sůl, skořici a vanilku. Pořádně rozmícháme. Pokud je hmota příliš řídká, přidáme kokosovou mouku. Poté natlačíme do formy vyložené potravinovou fólií nebo pečicím papírem. Necháme několik hodin zatuhnout. Pak můžeme krájet a podávat např. s čerstvým ovocem.