Raw arašídovo-čokoládový dort s banány

Potřebujeme:

Korpus:

  • hrnek a půl vlašských ořechů
  • 3/4 hrnku sušených meruněk nebo švestek
  • dvě lžičky datlového sirupu

Další vrstvy:

  • 1 banán
  • 4 vrchovaté lžičky nepraženého kakaa
  • 4 lžičky kokosového oleje
  • 3 lžíce domácího arašídového másla (pro raw variantu jej připravte z nepražených arašídů)

Postup:

Vlašské ořechy rozmixujeme spolu se sušeným ovocem a datlovým sirupem. Rozmixovanou hmotu natlačíme do formy jako první vrstvu. Velikost formy (tedy i tloušťka jednotlivých vrstev) je na vaší volbě. Na tento základ navrstvíme na plátky nakrájený banán. Další vrstvou je čokoláda. Tu vytvoříme rozmícháním kakaa v kokovém oleji, který je třeba zahřát do tekutého stavu (stačí v hrnku dát chvíli na topení). Banány potřeme čokoládou a necháme uležet alespoň dvacet minut v lednici, aby čokoláda zatuhla. Nyní můžeme na čokoládu natřít arašídové máslo a nakonec lze ještě dozdobit čokoládou. Celý dort dáme na pár hodin do lednice a pak můžeme krájet a servírovat.

raw dezert

raw čokoládový dezert

Lucie

 

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *