Potřebujeme:
Korpus:
- hrnek a půl vlašských ořechů
- 3/4 hrnku sušených meruněk nebo švestek
- dvě lžičky datlového sirupu
Další vrstvy:
- 1 banán
- 4 vrchovaté lžičky nepraženého kakaa
- 4 lžičky kokosového oleje
- 3 lžíce domácího arašídového másla (pro raw variantu jej připravte z nepražených arašídů)
Postup:
Vlašské ořechy rozmixujeme spolu se sušeným ovocem a datlovým sirupem. Rozmixovanou hmotu natlačíme do formy jako první vrstvu. Velikost formy (tedy i tloušťka jednotlivých vrstev) je na vaší volbě. Na tento základ navrstvíme na plátky nakrájený banán. Další vrstvou je čokoláda. Tu vytvoříme rozmícháním kakaa v kokovém oleji, který je třeba zahřát do tekutého stavu (stačí v hrnku dát chvíli na topení). Banány potřeme čokoládou a necháme uležet alespoň dvacet minut v lednici, aby čokoláda zatuhla. Nyní můžeme na čokoládu natřít arašídové máslo a nakonec lze ještě dozdobit čokoládou. Celý dort dáme na pár hodin do lednice a pak můžeme krájet a servírovat.
Lucie