Potřebujeme:
- 3 zralé banány
- 300 ml mandlového mléka
- lžíci raw agáve sirupu
- vrchovatou lžíci raw arašídového másla
Postup:
Nejdříve něco k surovinám. Mandlové mléko můžete koupit v obchodě, nebo si jej připravit doma. Návod najdete níže. Totéž platí o raw arašídovém másle. Postup je pak jednoduchý. Stačí všechny ingredince dát do mixéru a dobře rozmixovat.
Domácí raw mandlové mléko připravíte takto: potřebujeme 1 díl mandlí na 2 díly vody. Mandle namočníme do vody na jeden den, ale nejlépe i na dva. Poté je opláchneme, necháme chvíli okapat a vložíme do mixéru. Přidáme vodu (v poměru 1:2) a důkladně rozmixujeme při nejvyšších otáčkách. Poté přecedíme přes plátno a vymačkáme. Zbylou hmotu nevyhazujte. Lze ji ještě použít např. při pečení sušenek, cookies, krémů, náplní apod. Můžete si ji také zamrazit.
Domácí raw arašídové máslo: Potřebujeme 250 g nepražených loupaných arašídů, 3 lžíce panenského kokosového oleje a špetku soli. Suroviny vložíme do mixéru a rozmixujeme na požadovanou hrubost. Někdo má raděj arašídové máslo jemné, někdo má raději s většími kousky. Záleží na preferencích.
Lucie