Raw banánový milkshake

Potřebujeme:

  • 3 zralé banány
  • 300 ml mandlového mléka
  • lžíci raw agáve sirupu
  • vrchovatou lžíci raw arašídového másla

Postup:

Nejdříve něco k surovinám. Mandlové mléko můžete koupit v obchodě, nebo si jej připravit doma. Návod najdete níže. Totéž platí o raw arašídovém másle. Postup je pak jednoduchý. Stačí všechny ingredince dát do mixéru a dobře rozmixovat.

Domácí raw mandlové mléko připravíte takto: potřebujeme 1 díl mandlí na 2 díly vody. Mandle namočníme do vody na jeden den, ale nejlépe i na dva. Poté je opláchneme, necháme chvíli okapat a vložíme do mixéru. Přidáme vodu (v poměru 1:2) a důkladně rozmixujeme při nejvyšších otáčkách. Poté přecedíme přes plátno a vymačkáme. Zbylou hmotu nevyhazujte. Lze ji ještě použít např. při pečení sušenek, cookies, krémů, náplní apod. Můžete si ji také zamrazit.

Domácí raw arašídové máslo: Potřebujeme 250 g nepražených loupaných arašídů, 3 lžíce panenského kokosového oleje a špetku soli. Suroviny vložíme do mixéru a rozmixujeme na požadovanou hrubost. Někdo má raděj arašídové máslo jemné, někdo má raději s většími kousky. Záleží na preferencích.

banánový shake

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *