Potřebujeme:
- 3/4 hrnku ovesných vloček
- 3/4 hrnku vlašských ořechů
- 4 lžíce raw kakaa
- 1/2 lžičky skořice
- špetku mořské soli
- 6 kusů datlí
- 2 lžíce agáve sirupu
- 0,5 lžičky bio vanilkového prášku
Postup:
Datle si předem namočíme alespoň na hodinu, aby změkly. Poté je vložíme do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi a vše dobře rozmixujeme. Vzniklou hmotu natlačíme do hranaté nádoby vystlané pečicím papírem tak, aby byla alespoň 2 cm na výšku. Necháme asi půl hodiny v lednici. Poté nakrájíme na menší kousky. Podáváme např. s čerstvým ovocem.
Do brownies lze přidávat různé příchutě v podobě sirupů nebo koření. Výborné je např. s domácím chilli sirupem, ale vyzkoušet můžete i skořicové, kávové nebo perníkové raw brownies.
Lucie
Na webu najdete také recept na vegan brownies a na nepečené brownies.