Raw čokoládové brownies

Potřebujeme:

  • 3/4 hrnku ovesných vloček
  • 3/4 hrnku vlašských ořechů
  • 4 lžíce raw kakaa
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetku mořské soli
  • 6 kusů datlí
  • 2 lžíce agáve sirupu
  • 0,5 lžičky bio vanilkového prášku

Postup:

Datle si předem namočíme alespoň na hodinu, aby změkly. Poté je vložíme do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi a vše dobře rozmixujeme. Vzniklou hmotu natlačíme do hranaté nádoby vystlané pečicím papírem tak, aby byla alespoň 2 cm na výšku. Necháme asi půl hodiny v lednici. Poté nakrájíme na menší kousky. Podáváme např. s čerstvým ovocem.

Do brownies lze přidávat různé příchutě v podobě sirupů nebo koření. Výborné je např. s domácím chilli sirupem, ale vyzkoušet můžete i skořicové, kávové nebo perníkové raw brownies.

raw brownies 12239979_10205250820017471_262870302772123446_n

Lucie

Na webu najdete také recept na vegan brownies a na nepečené brownies.

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *