Raw jablkovo-mrkvový koláč

Potřebujeme:

(množství surovin je různé v závislosti na velikosti formy)

Základ

  • 1 avokádo
  • 2 hrsti nepražených kešu ořechů
  • hrnek strouhaného kokosu
  • vrchovatou lžíci kokosového oleje
  • 1 banán
  • 4 větší jablka
  • 4 větší mrkve
  • šťáva z 1/4 citronu
  • půl lžičky skořice

Poleva:

  • 3 lžičky kokosového oleje
  • 5 lžiček raw kakaa

Postup:

Do misky si připravíme oloupané avokádo zbavené pecky, kešu ořechy, srouhaný kokos, kokosový olej a oloupaný banán. Všechno rozmixujeme na kaši. Jablka a mrkev nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich šťávu. Zakápneme je šťávou z citronu. Vmícháme do připravené kaše a dochutíme skořicí. Dobře promícháme. Dortovou formu (výborně poslouží silikonová) vymažeme kokosovým olejem a připravenou směs do ní nahrneme a zlehka udusáme. Dáme do lednice alespoň na hodinu. Poté vyklopíme a polijeme čokoládovou polevou, kterou připravíme rozmícháním kakaa s kokosovým olejem. Můžeme nazdobit čerstvým ovocem.

raw jablkový koláč

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *