Raw makový závin

Ideální dobrota pro ty, co mají rádi mák. Je to taková alternativa klasického makového závinu, nebo jakékoli jiné makové buchty. Raw makový závin je úplně bez cukru, přesto je sladký díky banánu a datlím.

Potřebujeme:

  • 1 větší hrst datlí
  • 2 hrsti slunečnicových semínek
  • 2 lžíce mletých lněných semínek
  • 1 banán
  • 100 g mletého máku
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • potravinovou fólii

Posup:

Datle a slunečnicová semínka namočíme alespoň na dvě hodiny do vody, aby změkly. Poté je slijeme, necháme okapat a rozmixujeme na pastu. Lněná semínka také namočíme do vody. Stačí asi na deset minut. Na 2 lžíce semínek použijeme 2 lžíce vody. Pak přidáme do pasty. Dále přidáme vidličkou rozmačkaný banán a mletý mák. Pomocí lžíce vypracujeme těsto. Vytvarujeme z něj válec, zabalíme do potravinové fólie a dáme přes noc do lednice. Druhý den obalíme  ve strouhaném kokosu a nakrájíme na plátky.

Já jsem do těsta navíc ještě přidala asi půl lžíce jablečné vlákniny. Klidně můžete místo kokosu obalit v kakau, konopném semínku nebo do každého plátku vložit lískový ořech.

makovy zavin raw

makovy zavin

raw makový závin

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *