Rychlý vegan skleničkový dezert

Rychlá a výborná svačinka, která zasytí, zažene chuť na sladké a zároveň si dopřejete pořádnou dávku něčeho zdravého. Myslím si, že půjde připravit také do formy jako dort, jen by pak bylo třeba přidat do zelené části víc avokáda, aby byla hutnější a dort se dal krájet. Kokosová smetana nahoře je lahodná jako třešinka na dortu!

Potřebujeme:

(na 3 porce)

  • 2 hrsty ořechů (použila jsem vlašské)
  • polévkovou lžíci slunečnicových semínek
  • polévkovou lžíci datlového sirupu
  • 1 kiwi
  • 1 avokádo
  • 2 hrsti baby špenátu
  • lžičku chia semínek
  • banán
  • kokosovou smetanu

Postup:

Najdříve v mixéru rozmixujeme oříšky a slunečnicová semínka spolu s datlovým sirupem. Tuto hmotu natlačíme na dno sklenic. Další část, zelená, vznikne rozmixováním kiwi, avokáda a špenátu. Jakmile máme rozmixováno, přidáme chia semínka, promícháme a můžeme navrstvit na oříšky. Pak už stačí jen nakrájet banán, jako další vrstvu, a nahoru dát kokosovou smetanu.

vegan dezert

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *