Salát Coleslaw

Potřebujeme:

Na salát:

  • bílé zelí nebo ledový salát
  • mrkev
  • cibuli
  • sůl

Na zálivku

  • ocet
  • 1/2 kelímku smetany ke šlehání (30%)
  • lžíce majonézy (není nutná)
  • pepř
  • třtinový cukr

Postup:

Zelí nebo ledový salát nakrájíme na tenčí plátky. Mrkev nastrouháme na hrubo a cibuli nakrájíme na drobno. Vše smícháme se dvěma špetkami soli. Pokud děláte coleslaw z bílého zelí, přidejte ještě další dvě špetky soli a nechcejte chvíli odstát, aby zelí pustilo šťávu. Tu potom slijeme.

Bokem v misce smícháme lžíci octa, asi polovinu kelímku lehce prošlehané smetany ke šlehání a můžeme přidat i vrchovatou lžíci majonézy. Dochutíme pepřem a cukrem. Poté zálivku důkladně smícháme s připraveným salátem. Coleslaw se hodí zejména ke smaženým masovým pokrmům (ryba, řízky apod.), ale výborný je také s pečivem.

coleslaw

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *