Skořicoví šneci

Tyto šneky jsem zkoušela také s jinou náplní: použila jsem domácí nutellu. Mám v plánu je zkusit také s povidly. Počítejte s tím, že je potřeba nechat šneky přes noc kynout.

Potřebujeme:

  • 250 ml polotučného mléka
  • 1/2 kostky droždí
  • 500 g hladké mouky
  • 80 g moučkového cukru (50 g je na náplň)
  • špetku soli
  • 1 vejce
  • 160 g másla (polovina je na náplň)
  • 2 lžičky

Postup:

  1. Do misky s vlažným mlékem rozdrobíme droždí a na chvíli odložíme bokem.
  2. Do větší mísy nasypeme mouku, 70 g cukru, špetku soli a dobře promícháme metličkou. Přidáme také mléko promíchané s droždím a vejce. Začneme vypracovávat těsto, do kterého postupně přidávám 80 g másla nakrájeného na kostky. Hněteme, dokud těsto není hladké a nelepí se. To bude trvat asi deset minut.
  3. Připravíme si náplň. Smícháme zbylé máslo (80 g), cukr (50 g) a skořici. Mícháme důkladně, dokud se všechny ingredience pořádně nepromíchají.
  4. Těsto rozkrojíme na dvě poloviny. Každou rozválíme na tenký obdélník, který potřeme připravenou náplní, a srolujeme jako palačinku. Roličku nakrájíme asi na 12 kousků. Ty pokládáme s rozestupy na plech vyložený pečicím papírem. Plech se šneky zakryjeme potravinovou fólií a dáme kynout do lednice přes noc.
  5. Na druhý den vytáhneme plech z lednice, odstraníme fólii, šneky potřeme rozmíchaným vejcem a dáme péct na 210 stupňů po dobu asi 20 minut.

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie Zábranská a mým velkým koníčkem je káva a kavárničení. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s nulovými znalosti této oblasti a s půjčkou. Obě kavárny se staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Na mém webu najdete najdete zkušenosti, které jsem nasbírat za několik let v oboru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *