Slané krekry ze semínek a bez mouky

Potřebujeme:

  • 100 g slunečnicových semínek
  • 50 g chia semínek
  • 50 g mletých lněných semínek
  • 50 g sezamových semínek
  • 100 g tvrdého sýru vcelku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného česneku
  • další koření dle chuti (např. kmín, chilli, pepř apod.)

Postup:

Všechna semínka vložíme do misky (slunečnici, chia, lněné, sezam) a zalijeme 2 dl vlažné vody. Necháme asi čtvrt hodiny odstát a nasáknout. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a spolu se solí a kořením vmícháme do semínkové směsi. Na plech vyložený pečicím papírem klademe pomocí polévkové lžíce hromádky, které tvarujeme do placek. Poté pečeme necelých 30 minut při 180 stupních, dokud nejsou dozlatova a křupavé.

slané sušenky

Sušenky jsou výborné v tom, že nahradí pečivo. Můžete je jíst jak samotné, tak s pomazánkou, k salátu, polévce apod. Díky tomu, že chia semínka a lněné semínko do sebe hezky nasáknou vodu, drží těsto hezky u sebe. Byla jsem překvapená, že ani po upečení se nerozpadají.

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *