Slaný cibulový quiche

Potřebujeme:

Těsto:

  • 165 g celozrnné žitné mouky
  • 85 g másla
  • 1 vejce
  • 30 ml vody
  • 2 špetky soli

Náplň:

  • 3 větší cibule
  • 100 g uzeniny (slanina, šunka, klobása apod.)
  • 100 g čedaru
  • 3 vejce
  • smetana ke šlehání
  • sůl, pepř, případně čerstvé bylinky
  • trocha oleje

Postup:

Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a rukama vyhněteme vláčné těsto. Dáme jej do lednice a mezitím si připravujeme náplň. Na oleji osmaheme cibuli nakrájenou na plátky. Jakmile zesklovatí, přidáme na kousky nakrájenou uzeninu a osmahneme. Bokem v míse smícháme smetanu, vejce, sůl, pepř a nastrouhaný sýr. Do této směsi vmícháme osmahlou cibulku s uzeninou. Těsto z vytáhneme z lednice a vyválíme na plát tenčí než centimetr a vložíme do dortové zapékací formy vystlané pečicím papírem, zvýšíme okraje. Těsto propícháme vidličkou a předpečeme asi deset minut na 170 stupňů. Poté na něj nalejeme náplňa upečeme do zlatova (dalších asi 20 min.).

10246796_10205457127295024_383297297065222782_n

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *