Špaldové vegan housky

Recept je jednoduchý jako facka. Housky jsou vhodné např. k polévce nebo jako příloha k jídlům, která lze podávat s pečivem. Trochu se drobí, takže je lepší je k něčemu zakusovat, než je rozkrojit a namazat.

Potřebujeme:

  • 3 hrnky celozrnné špaldové mouky
  • hrnek vlažné vody
  • lžíce oleje (olivový, řepkový, sezamový apod.)
  • lžička jedlé sody
  • lžička drceného kmínu
  • lžička soli
  • semínka (není nutné)

Postup:

Stačí všechny ingredience smíchat a vytvarovat do houstiček, případně menších rohlíků. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů po dobu asi 20 minut. Hotové housky můžeme zakrýt na čtvrt hodiny navlhčenou utěrkou, aby trochu změkla kůrka.

Lucie

vegan housky

 

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *