Recept je jednoduchý jako facka. Housky jsou vhodné např. k polévce nebo jako příloha k jídlům, která lze podávat s pečivem. Trochu se drobí, takže je lepší je k něčemu zakusovat, než je rozkrojit a namazat.
Potřebujeme:
3 hrnky celozrnné špaldové mouky
hrnek vlažné vody
lžíce oleje (olivový, řepkový, sezamový apod.)
lžička jedlé sody
lžička drceného kmínu
lžička soli
semínka (není nutné)
Postup:
Stačí všechny ingredience smíchat a vytvarovat do houstiček, případně menších rohlíků. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů po dobu asi 20 minut. Hotové housky můžeme zakrýt na čtvrt hodiny navlhčenou utěrkou, aby trochu změkla kůrka.
Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo.
Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.