Špenátový quiche ze špaldové mouky

Potřebujeme:

Těsto:

  • 200 g špaldové mouky (lze použít i jinou, např. celozrnnou žitnou apod.)
  • 100 g másla
  • 1 dl vody
  • špetka soli

Náplň:

  • 1 balíček mraženého listového špenátu
  • 2 sroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 zakysaná smetana
  • 4 lžíce strouhaného sýra (např. mozzarella, čedar apod.)
  • 2 vejce
  • 100 g šunky
  • sůl, pepř

Postup:

Z mouky, másla, soli a vody uhněteme vláčné a měkké těsto. Vodu přidáváme podle potřeby. Těsto uložíme do lednice a připravíme náplň. Na másle krátce osmahneme na malé kousky nakrájený česnek a přidáme povolený špenát (alespoň půl hodiny vytažený z mrazáku), prohřejeme a přidáme zakysanou smetanu. Osolíme, opepříme a dusíme ještě několik minut. Necháme vychladnout a poté vmícháme vejce, strouhaný sýr a na kousky nakrájenou šunku.

Koláčovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a přidáme rozválené těsto, zvýšíme okraje. Propícháme jej vidličkou a dáme předpéct na deset minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Poté na těsto vlijeme náplň a pečeme ještě zhruba 30 minut. Hotový quiche necháme chvíli vychladnout a podáváme.

špenátový quiche

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *