Štrůdl se šunkou a olivami

Naše rodina má ráda štrůdl nasladko i naslano. Když koupíte těsto, které je už rovnou vyválené na plát a je už na pečicím papíru, upéct štrůdl je rychlovka. Já jsem se tentokrát inspirovala venezuelským receptem na Pan de Jamón, který má sice stejnou náplň, ale připravuje se z kynutého těsto.

Potřebujeme

  • balení listového těsta
  • 400 g šunky
  • menší plechovku zelených oliv
  • dvě hrsti rozinek

Postup:

  1. Listové těsto rozválíme na velký obdélník.
  2. Do horní části naskládáme šunku, olivy a posypeme rozinkami.
  3. Těsto s náplní smotáme jako palačinku. Okraje slepíme k sobě, aby nám rozinky a olivy nevypadávaly ven.
  4. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 stupňů zhruba 20-25 minut. Dokud těsto nebude dozlatova.

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.