Tiramisu pralinky v čokoládě

Pořebujeme:

  • tabulku a půl (150 g) hořké čokolády
  • 40 ml kávy
  • 12 dlouhých piškotů
  • 2 lžičky rozpustné kávy
  • 5 kapek vanilkového extraktu
  • termix s příchutí vanilky (případně vaničku mascarpone)
  • papírové košíčky
  • 30 ml smetany nebo mléka
  • sáček
  • na posypání sušené ovoce nebo oříšky

Postup:

Připravíme kávu o objemu okolo 40 ml. Pokud nemáte k dispozici kávovar, nahraďte rozpustnou kávou. Kávu nalijeme do misky a přsypeme 100 g nalámané čokolády. Mícháme, dokud se čokoláda v kávě zcela nerozpustí. Můžeme si pomoci vodní lázní, příp. dát na chvíli do mikrovlnné trouby. Piškoty rozdrtíme na strouhanku: vložíme je do pevného sáčku a rozklepeme paličkou na maso. K rozdrceným piškotům vmícháme čokoládu s espressem, přidáme dvě lžičky rozpustné kávy, vanilkový extrakt a termix. Důkladně rozmícháme, aby vzniklo těsto. Z těsta tvarujeme kuličky, které vkládáme do malých papírových košíčků. Zbylých 50 g čokolády nalámeme na kousky, zalijeme smetanou a dáme na třicet vteřin do mikrovlnné trouby. Poté mícháme, dokud se čokoláda ve smetaně zcela nerozpustí. Rozpuštěnou čokoládu nalijeme do sáčku, ustřihneme rožek a pralinky poléváme čokoládou. Nakonec je posypeme třeba nasekanými oříšky. Skladujeme v lednici.

tiramisu pralinky

fr_84_size880

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *