Super recept pro všechny, kdo rádi mlsají, ale chtějí zároveň něco zdravějšího a lehkého. Základ těsta tvoří ovesné vločky a celozrnná mouka a celý koláč stačí osladit jen 4 lžícemi medu, žádným cukrem.
Potřebujeme:
Těsto:
- 150 g ovesných vloček
- 130 g celozrnné mouky
- 3 lžíce kakaa
- prášek do pečiva
- 2 vejce
- hrnek kefíru
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce medu
Náplň:
- 2 měkké tvarohy
- 2 větší hrušky
- vanilkový pudink
- 2 lžíce medu
- hrst vlašských ořechů
Postup:
Nejdříve smícháme v míse všechny suché ingredience: ovesné vločky, mouku, kakao a prášek do pečiva. Dobře promícháme a přidáme vejce, kefír, olej a med. Opět dobře promícháme. Část vzniklého těsta (asi jednu třetinu) si odložíme bokem, zbytek nalejeme do dortové formy vystlané pečicím papírem.
Připravíme si náplň. Hrušky nastrouháme nahrubo, přidáme tvarohy, pudink a med. Důkladně promícháme a nalejeme na těsto. Nakonec na náplň navrstvíme část těsta, kterou jsme si odložili bokem a posypeme ořechy. Pečeme asi 25 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Koláč nechejte před rozkrojením vychladit v lednici.
Lucie