Potřebujeme:
(pekáček o velikosti 20×15 cm)
Těsto:
- hrnek mouky (použila jsem 1:1 pohankovou a kokosovou)
- 1/2 hrnku kakaa
- 1/2 hrnku cukru (použila jsem 1:1 kokosový cukr a rýžový sirup)
- 1/3 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 hrnku rostlinného oleje (použila jsem řepkový)
- 1/2 hrnku jabléčného pyré
- 1/2 tabulky hořké čokolády (50g)
- hrst ořechů
Poleva:
- 1/2 tabulky hořké čokolády (asi 50 g)
- 50 ml rostlinného mléka
- hrst ořechů
Postup:
Nejdříve smícháme v míse sypké ingredience: mouku, kakao, cukr a prášek do pečiva. Dobře promícháme a vlejeme olej, jablečné pyré a ve vodní lázni rozpuštěnou polovinu čokolády (použila jsem čokoládu se 72 % kakaa). Důkladně rozmícháme a nakonec vmícháme ještě ořechy (vcelku nebo nakrájené, záleží na vás). Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut. Vychlazené brownies polejeme druhou polovinou čokolády rozpuštěnou v mléce (stačí ji dobře rozmíchat v ohřátém mléce) a posypeme ořechy.
Brownies se první den po upečení trochu drobí. Druhý den už jde ale hezky krájet. Záleží na mouce, kterou použijete. S moukou můžete různě experimentovat podle vlastních preferencí. Brownies je opravdu výborné, tak počítejte s tím, že vám moc dlouho nevydrží. Doporučuju uchovávat v chladu.
Lucie
PS: Můžete vyzkoušet třeba i nepečené brownies. Recept je pod odkazem.