Je to superrychlý recept na zdravá veganská kávová zrnka, která chutnají jako čokoládovo-kávové pralinky. Můžete si je udělat zcela bez sladidla. Já jsem dosladila trochu rýžovým sirupem.
Potřebujeme:
(na 12 kávových zrnek velkých asi 2 cm)
- 2 a 1/2 lžíce kakaa
- 1 a 1/2 lžíce arašídového másla
- 2 lžičky kokosového oleje
- 8 g jemně namleté kávy
- 1 a 1/2 lžičky rýžového sirupu (nebo jiného sladidla)
Postup:
Stačí všechno důkladně rozmíchat a vytvořit hutné těsto, ze kterého půjdou rukou vyválet ovály, které pomocí hrany lžičky nakrojíme do tvaru kávového zrna. V případě, že máte těsto moc řídké, přidejte kakao nebo kávu. V opačném případě lze přidat kokosový olej. Nakonec můžeme pralinky ještě poprášit kakaem. Lze je také vsadit do papírových košíčků. Skladujeme v lednici.
Lucie