Zapečené brambory

Toto je jednoduchý a rychlý recept, ke kterému vám stačí několik surovin. Můžete ho všelijak obměňovat. Já jsem našla doma navíc poslední dvě mrkve, tak jsem přidala také. Někdy nahradím slaninu klobásou a přidám navíc zelí. Záleží čistě na vás, co máte rádi.

Potřebujeme:

  • 1/2 kg brambor
  • 250 g slaniny
  • kelímek 30% smetany ke šlehání
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g parmezánu
  • sůl, pepř, rozmarýn, mrkev (volitelné)

Postup:

  1. Brambory oloupeme, krájíme na tenčí plátky a vrstvíme do zapékací mísy.
  2. Každou vrstvu brambor vždy osolíme, opepříme a poklademe slaninou. Můžeme posypat rozmarýnem.
  3. Poslední vrstvu posypeme parmezánem.
  4. Vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu soli a prolisovaný česnek.
  5. Pečeme asi 45 minut na 200 stupňů dokud nejsou brambory měkké.

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.