Zapečené brambory

Toto je jednoduchý a rychlý recept, ke kterému vám stačí několik surovin. Můžete ho všelijak obměňovat. Já jsem našla doma navíc poslední dvě mrkve, tak jsem přidala také. Někdy nahradím slaninu klobásou a přidám navíc zelí. Záleží čistě na vás, co máte rádi.

Potřebujeme:

  • 1/2 kg brambor
  • 250 g slaniny
  • kelímek 30% smetany ke šlehání
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g parmezánu
  • sůl, pepř, rozmarýn, mrkev (volitelné)

Postup:

  1. Brambory oloupeme, krájíme na tenčí plátky a vrstvíme do zapékací mísy.
  2. Každou vrstvu brambor vždy osolíme, opepříme a poklademe slaninou. Můžeme posypat rozmarýnem.
  3. Poslední vrstvu posypeme parmezánem.
  4. Vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu soli a prolisovaný česnek.
  5. Pečeme asi 45 minut na 200 stupňů dokud nejsou brambory měkké.

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie Zábranská a mým velkým koníčkem je káva a kavárničení. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s nulovými znalosti této oblasti a s půjčkou. Obě kavárny se staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Na mém webu najdete najdete zkušenosti, které jsem nasbírat za několik let v oboru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *