Zdravá varianta korpusu pro nepečený dort

Ráda připravuji domácí rychlé nepečené dorty ve stylu cheesecake, kde se jakožto základ, korpus, používají nejčastěji rozdrcené sušenky smíchané s rozpuštěným máslem. Korpus k nepečenému dortu lze ale připravit i ve zdravější variantě s přídavkem žitných otrub, které mají příznivý vliv na střevní kulturu. Pokud byste jej chtěli ještě dosladit, doporučuji použít např. javorový sirup. Počítejte ovšem s tím, že sušené hrušky jsou sami o sobě sladké, takže to není potřeba. Tento zdravý korpus je chuťově poměrně neutrální, takže na něj můžete navrstvit jakýkoli krém nebo ovoce.

Potřebujeme: 

(pracujeme s hrnkem o objemu 250 ml)

  • hrnek ovesných vloček
  • 1/4 kostky másla
  • 1/3 hrnku žitných otrub
  • 1/3 hrnku strouhaného sušeného kokosu
  • 1/2 hrnku sušených hrušek
  • 1/2 lžičky skořice
  • 20 ml javorového sirupu

Postup:

V míse smícháme ovesné vločky s roztopeným máslem (vodní lázeň nebo mikrovlnná trouba), žitné otruby, kokos, hrušky (použila jsem krájené na malé kostky), skořici a javorový sirup. Směs vložíme do mixéru a rozmixujeme. Vznikne hmota, kterou natlačíme do dortové formy. Pak už stačí jen připravit krém na dort podle toho, co máte rádi, natřít na korpus a nechat zatuhnout v lednici.

Inspirace na krémy: citronový matcha cheesecake, čokoládový cheesecake

coko

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *